Micro appartementen

Micro appartementen

"Het leven gaat niet over het maximaliseren van alles, het gaat over het teruggeven van iets - zoals licht, ruimte, vorm, rust, vreugde. Je moet iets teruggeven." Glenn Murcutt

Locatie:

Bennekom

Voor de voormalige locatie van de Mavo Vossenvelde zijn twee prachtige appartementengebouwen gerealiseerd die naadloos opgaan in de weelderige groene omgeving.

Deze sociale huurwoningen zijn zorgvuldig gepositioneerd en georiënteerd op het groen van bestaande bomen en de nieuwe gemeenschappelijke tuin waarde bewoners elkaar kunnen ontmoeten . Bewoners kunnen hier maximaal genieten van het omliggende groen en natuur .

Op de begane grond zijn vier levensloopbestendige woningen voor senioren ondergebracht en op de verdiepingen vier ruime drie-kamer appartementen voor jonge gezinnen. Twee van deze appartementen zijn voorzien van een royaal dakterras.

De overige zestien appartementen zijn zg. micro-appartementen. Ze zijn speciaal ontworpen voor één-persoons huishoudens. Deze compacte woningen combineren efficiënt gebruik van ruimte met een aangename leefomgeving. Ze zijn voorzien van echte vensterbanken waarmee de gebruiksmogelijkheden worden vergroot maar vooral ook meer ruimtelijkheid en beleving voor de bewoners wordt gecreëerd.  

Het ontwerp en afmetingen van de verkeersroutes en buitenruimtes zo bedfacht en voorgegeven dat bewoners eenvoudig in contact kunnen komen met hun buren. Tegelijkertijd bieden ze voldoende mogelijkheden voor privacy.

Top