Biophilic Design Studio

Biophilic Design Studio

"Het is alsof we buiten zitten, beschut onder de boomkronen. Terwijl we werken genieten we van de seizoenen en passerende vogels, reeën, vossen"

 

Locatie:

Bennekom

Jaar:

2015-2017

CO2 neutraal & natuur inclusief

Deze Design-Studio is een natuurlijke houtwal op de grens met het open landschap gepositioneerd. Een heerlijke plek die beschutting biedt. Waar comfortabel gewerkt wordt, genietend van de omliggende natuur.

Het  is speciaal op maat gemaakt voor de gebruikers en reageert zorgvuldig op de kenmerken van het omliggende landschap, zon, wind en regen aansluitend bij de functionele wensen en beleving. 

De grote glaspartijen beiden ruimtelijkheid en voelt het alsof je altijd buiten bent. Het geeft bovendien mooi zicht op o.a. voorbijkomende reeën en vossen.  

Duurzaam materiaalgebruik

Door het gebruik van milieuvriendelijk verduurzaamd eikenhout voor de constructie, kozijnen en gevelbekleding sluit de studio ook aan bij de eikenbomen die erom heen staan

Tropenpak en natuurlijke airco

Omdat het beschikbare te bebouwen oppervlak zeer beperkt is binnen de geldende regelgeving hebben we, naast een optimale plattegrond, ook slimme oplossingen en materialen ingezet. Door o.a. het gebruik van een extreem dunne en zeer hoogwaardige isolatie (Rc 5,25) en door de boekenkasten t.b.v. de stabilisatie te gebruiken hebben we veel ruimte weten te winnen.

Onder het motto "Wat niet nodig is verbruikt ook niets" draagt het 'tropendak' bij aan een zeer prettig binnenklimaat tijdens de warme dagen en maakt het een airco overbodig. De installatie is daarmee beperkt tot het minimum. Bovendien beschermt het tropendak met haar riante overstekken de houtconstructie , goed voor minimaal onderhoud.

Op koude dagen wordt warmte verkregen d.m.v. een zg. biomassakachel. Er worden geen fossiele brandstoffen verbruikt en daarmee is de ecologische footprint zeer gering.

Prettige bijkomstigheid van het "tropendak': je hoort zachtjes het geluid van de vallende regen, wat het gevoel van beschutting versterkt. Bovendien kunnen, op de zomerdag , de schuifpuien gewoon open blijven staan..

Biophilic Design

Het ontwerp is geënt op de principes van Biophilic design, wat de creativiteit en productiviteit ten. Het verlaagd stress. De natuur ervaar je hier op alle niveaus de natuur terwijl je beschut bent tegen de elementen.

Top